dinsdag 16 november 2010

"Winterklaar"

Rob is afgelopen week druk geweest in de tuin. Snoeien, snoeien en nog eens snoeien. Er kwam maar liefst 800 kg. snoeiafval van onze tuin! Het is niet te begrijpen dat er zoveel kan groeien in 1 zomer. Wij hebben een echte leeftuin, veel bloemen en grassen, een paar lekkere terrassen, een mooie vijver met visjes en een grote barbeque waar we vaak op koken. Maar jammergenoeg komt er een einde aan de zomer en moet de boel weer flink opgeruimd worden. Planten snoeien, bloembakken en planten naar binnen en de tuinstoelen in het tuinhuisje. En dan is het flink kaal in de tuin, het ziet er eigenlijk heel ongezellig uit.
Om een beetje gezelligheid in de tuin te krijgen, hangen we altijd het een en ander aan voer voor de vogeltjes op. En dat helpt snel!


 Vandaag was het een komen en gaan van allerlei mooie vogeltjes. Er kwam van alles voorbij. Musjes, duiven, koolmeesjes, roodborstjes, groenlingen, vinkjes, pimpelmeesjes en ga zo nog maar even door. En weet je wat daar nu zo leuk aan is? Wij hebben er allemaal plezier van. De vogels hebben iets lekkers, wij kunnen mooi kijken en mijn katten die altijd binnen zitten hebben ook iets leuks om naar te kijken. In tegenstelling tot wat men eerder zei mag je tegenwoordig het hele jaar bijvoeren. Kijk maar eens hier voor informatie.

Fijne dag nog,
Gerda

2 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Heerlijk dat je nu het hele jaar mag bijvoeren, he?! Doen wij ook en dan is het soms een spektakel in je tuin....!
Heerlijk!!
(En inderdaad ook voor de katten; want onze Joris is bijna niet voor het raam weg te slaan).
Misschien tot vanmiddag (als de tandarts het niet eerst te bont maakt......) ;0))

Margreet zei

Gezellig weer hè, ik heb van de week ook weer pindanetjes opgehangen en vetbollen. Ze weten het zo, de tuin zit inmiddels vol kool-en pimpelmezen. Echt genieten!! Groetjes, Margreet