zondag 30 juni 2013

"Weekend"

Na een drukke week ben ik heerlijk een weekendje thuis.
Geen afspraken, gewoon lekker doen waar ik zin in heb.

Dit magazine van Jamie Oliver lag afgelopen zaterdag bij mij thuis in de brievenbus. Heerlijke recepten en prachtige foto's, lekker om mee op de bank te zitten bladeren.


Natuurlijk werd er iets lekkers voor bij de koffie gebakken. Links brownies, rechts een taartje met lemoncurd. Maar liefst 300.000 calorie├źn en dramatisch voor het cholesterol, maar ze smaken heerlijk.


En na al dat lekkere eten en snoepen moet je wel even bewegen.
Afgelopen week heb ik nieuwe hardloopschoenen gekocht. Voor de vakantie moet ik nog wat meer conditie zien te krijgen, anders kom ik met mijn fietsje de bergen niet op.
Tijdens mijn vrije dagen is het lekker lopen tussen de weilanden hier in Staphorst. Afgelopen week kwam ik langs een weiland met pasgeboren kalfjes die dronken bij hun moeder. Geweldig om even bij te kijken.


Natuurlijk blijft er genoeg tijd over om lekker te genieten van onze tuin.


De kipjes scharrelen inmiddels gezellig rond in onze tuin. Ze groeien als kool en ze zijn bijna zo vrij dat ze uit mijn hand durven te eten.


De poesjes mogen ook lekker in de tuin zitten. Wel zitten ze vast aan een tuigje met meters touw zodat ze veel bewegingsvrijheid hebben.
De zwarte noorse boskat op de foto is Crazy. Wij hebben haar niet zo genoemd, dit is de naam die op haar stamboom staat. Crazy is 13 jaar. We weten dat Crazy erg ziek is en dat we haar binnenkort zullen moeten missen. Ze heeft een grote tumor aan haar borst. Op dit moment is haar leven nog fijn, we hopen dat dat nog een tijdje zo blijft.


Uiteraard moet er ook gehandwerkt worden.
Helaas kan ik op dit moment niets vertellen over wat ik aan het maken ben, het is een voorbeeld voor het nieuwe cursusseizoen.

Genoeg gekletst, ik ga weer "aan de bak".

Fijne dag,
Gerda1 opmerking:

Wietskes Quilts zei

Zo, ik heb je gevonden, eindelijk. Het kostte een beetje moeite maar dat maakt niet uit.
Leuk om nu ook van jullie belevenissen in het noorden mee te genieten.
groetjes
Wietske