dinsdag 24 maart 2015

Trunkshow Caroline Dijkerman

Caroline Dijkerman

Op zaterdag 25 april komt Caroline Dijkerman een gezellige en boeiende trunkshow geven.

Caroline:

Show-and-tell “Caro’s oude quilts”
Mijn naam is Caroline Dijkerman (48 jaar). In januari 2006 begon ik met mijn eerste cursus Patchwork en Quilten in Putten. Waar het zou eindigen, ik had geen idee.

Via een Yahoo quiltgroep ontmoette ik mijn vriendin Marne in Seattle. In september 2008 vloog ik de eerste keer naar de USA. Vele reisjes volgden. In juni 2009 vond ik tijdens een quiltshow in Issequa een ‘verloren’ quilttop (logcabin) voor 60 $ uit de jaren ’30-’40. Dolgelukkig ging ik naar huis. Samen met twee vriendinnen heb ik de quilt gerepareerd en doorgequilt.


Het jaar daarop vond ik tijdens een quiltshow vond ik twee oude quilttops uit eind 1870-1880, en kreeg ik voor mijn verjaardag ook nog een quilttop van mijn Amerikaanse vriendin uit de jaren ’50. Met een koffer vol vloog ik terug. Een droom was geboren! Langzaam breidde mijn collectie zich uit door quilttops te repareren en opnieuw door te quilten, of om oude blokjes te combineren met nieuwe stoffen en te verwerken tot quilts.
In heb ik verschillende quilts, quilttops en quiltblokken uit een periode van 1860 – 1954 verzameld. Iedere quilt is mijn dierbaar. Sommige zijn heel speciaal omdat er achtergrondinformatie beschikbaar is zoals Grace’s Quilt en de prachtige oudelijke weddingringquilt uit 1954 gekregen van Laura.. Andere quilts zoals de ‘blauw-witte blokjes quilt’ zijn prachtig door hun eenvoud. Maar ook de ‘vieze’ calico-blokjes (eind jaren 19e eeuw) zijn verwerkt in een nieuw quiltje. Of mijn schoolhouse quilttop periode begin 1900, heel bijzonder zijn de geborduurde boompjes in kruissteek in de border. waarmee ik nog steeds bezig ben.
Met 15-20 oude quilts neem ik jullie mee in een reis door de tijd. We beginnen met een kinderquiltje (1850-1870) uit Lancaster en eindigen met een weddingring quilt in 1954. Na afloop van de show-and-tell is er alle gelegenheid om de quilts te bekijken en vast te houden. Er vinden 2 trunkshows plaats, om 10.30 uur en om 13.00 uur.
Toegangsprijs is € 12,50 p.p. incl. een kopje koffie/thee.
I.v.m. beperkte plaats is reserveren noodzakelijk.

Zin om te komen kijken?
Stuur een mailtje naar:

Fijne dag nog,
Gerda
Geen opmerkingen: